El CLAM ja és entre els millors festivals de Drets Humans del món

HRFN

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya ha estat acceptat en la prestigiosa federació internacional que gestiona els principals certàmens del gènere, convertint-se en l’ únic representant a Catalunya.

Durant les darreres hores s’ha fet públic des d’Amsterdam que el CLAM ja forma part de la HRFN, la Human Rights Film Network, la federació que engloba els certàmens cinematogràfics més rellevants que defensen els Drets Humans a nivell internacional. La HRFN va celebrar la seva reunió anual a la capital holandesa, coincidint amb IDFA, el International Documentary Film Festival Amsterdam, un dels grans esdeveniments mundials al voltant del documental.

La HRFN té una presència global, amb una cinquantena de membres a les Amèriques, del Nord i del Sud, a l’Àfrica, a l’Àsia i a Europa. Dos dels seus certàmens integrants, el Festival de Drets Humans de Sant Sebastià i la Cineteca de Derechos Humanos de Sucre, a Bolívia, ja van col·laborar en la darrera edició de CLAM i han avalat la seva admissió a la federació. El CLAM és l’únic representant de Catalunya a la HRFN.

Amb aquest pas, el CLAM anticipa noves oportunitats que sens dubte ampliaran el
seu prestigi i la seva projecció internacional. Davant del seu proper vintè aniversari, el festival aspira amb una voluntat decidida a convertirse en una autèntica referència dels festivals de Drets Humans, tant a casa com al món.

Aquesta nova etapa pretén aprofitar totes les dinàmiques generades per la HRFN al mateix temps que potencia la línea ratificada en els darrers anys i que aposta per un exigent nivell d'estrenes i de convidats, com els Premis d'Honor d’enguany Olivier Assayas i Rodrigo Sorogoyen, presents fa poques setmanes al certamen.

Estem molt emocionats i agraïts d'afrontar aquesta nova fase internacional amb l'objectiu de contribuir al diàleg i la consciència social a través de les principals referències i institucions cinematogràfiques a nivell mundial.