El sueño de la Sultana

Els efectes físics i morals de la devastació d’Alemanya durant la Segona Guerra Mundial

El sueño de la Sultana

Diumenge 15 oct.12.00 h
Manresa, Cines Bages Centre

No és casualitat que El sueño de la Sultana sigui el primer film d’animació que ha entrat a la competició oficial del festival de San Sebastián. Per una banda, som davant d’un treball d’una imaginació abassegadora, on cada plànol ha estat creat partint d’una riquesa conceptual meravellosa. Per altra banda, suposa l’adaptació d’un oportuníssim conte de ciència ficció feminista escrit l’any 1905 i que obre un viatge a la recerca de Ladyland, una terra utòpica on manen les dones. → Secció Oficial a competició del Festival de San Sebastián 2023.
→ Estrena catalana.

Any: 2023. País: Espanya. Direcció: Isabel Herguera. Guió: Isabel Herguera i Gianmarco Serra, partint d’un relat de Rokeya Hussein. Intèrprets - Veus: Mary Beard, Paul B. Preciado, Roberto Bessi, Miren Arrieta. Fotografia: Eduardo Elosegi. Edició i música: Gianmarco Serra. Producció: Abano Productions, El Gatoverde. Distribuïdora: Filmin. Durada: 80’. Idioma: Basc, Castellà, Hindi, Anglès i Bengalí (VOSE).

↳ El film es projectarà acompanyat del curt Quan ens trobem (26'), realitzat per un grup de joves en el marc de Cinema en curs, presentat fora de competició.