20 Days In Mariupol 

Una guerra aterridorament propera i el major repte polític internacional avui en dia 

20 Days In Mariupol

Dijous 12 oct.21.00 h
Manresa, Cines Bages Centre

Aquest documental, que estrenem en l'àmbit estatal, aconsegueix aportar la proximitat i emoció sobre la guerra d'Ucraïna que mai aconseguiran els mitjans de comunicació. I ho demostren tots els Premis del Públic obtinguts des de la seva triomfal estrena al Festival de Sundance. En el film, el mateix director, guanyador del premi Pulitzer, es queda tancat dins la ciutat de Mariúpol mentre rep el setge de les tropes russes. Un treball extraordinari sobre el coratge i la necessitat d'un periodisme independent. → Estrena espanyola.

Any: 2023. País: Ucraïna. Direcció i Guió: Mstysalv Chernov. Fotografia: Mstysalv Chernov i Evgeniy Maloletka. Edició: Michelle Mizner. Música: Jordan Dykstra. Producció: Associated Press, PBS Frontline. Distribuïdora: Filmin. Durada: 95’. Idioma: Ucrainià, Rus i Anglès (VOSC).

→ Premi del Públic al millor film de Sundance 2023 - World Cinema - Documentary. → Film representant d’Ucraïna en la cursa pels Oscar. → Amb la presència de l’Honorable Sr. Artem Vorobyov, Cònsol General d’Ucraïna a Barcelona.