Night Breakers
+ Los renglones
torcidos de Dios

Night Breakers
+ Sessió sorpresa

Divendres 30 set.23.00 h
Manresa, Cines Bages Centre

La sessió sorpresa del divendres dia 30 de setembre, estarà acompanyada per un curtmetratge fet des de la Catalunya Central i amb un èxit simplement espectacular. Night Breakers, del sabadellenc Gabriel Campoy i del manresà Guillem Lafoz, és una incontestable obra mestra del gènere. En només 18 minuts i un concentrat relat de supervivència i terror, Campoy i Lafoz demostren que tenen un talent digne de seguir les passes de Spielberg i Raimi. Avalen l’impuls del curt tres festivals gegants com Tribeca, SXSW i Sitges. Campoy i Lafoz presentaran en persona el seu brillant treball.

Los renglones torcidos de Dios, film sorpresa del CLAM

Divendres 30 set.23.00 h
Manresa, Cines Bages Centre

L’esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la de Torcuato Luca de Tena es presentarà en preestrena aquest proper divendres 30 a les 23.00 h dins de la programació del festival CLAM. El CLAM anuncia, tres dies abans de la seva presentació pública en el festival, l’estrena de Los renglones torcidos de Dios, poc després de la seva premiere mundial al Festival de Sant Sebastià la setmana passada. El film ens arriba dirigit per Oriol Paulo, responsable d’altres thrillers d’èxit com Contratiempo i Durante la tormenta, i signa el guió al costat de la seva col·laboradora habitual Lara Sendim i del brillant dramaturg Guillem Clua (La pell en flames).

L’argument parteix d’un clàssic de la novel·la negra hispana, l’homònima Los renglones torcidos de Dios, escrita l’any 1979 i lectura habitual de molts estudiants des de llavors. Tot un èxit editorial basat en la investigació que el propi autor va fer durant 18 mesos dins d’ una institució psiquiàtrica. El film ens arriba protagonitzat per Alice, una detectiu que ingresa en un hospital psiquiàtric simulant una paranoia per trobar proves d’un cas sense resoldre: la mort poc clara d’un intern. Malgrat tot, el tancament provocarà en ella que cada cop li costi més diferenciar entre la realitat i la ficció. Res és el que sembla en aquest film que permet a l’espectador posar-se en la pell d’una pacient amb una malaltia mental. Tres intèrprets tan sòlids com Bárbara Lennie (Magical girl), Eduard Fernández (Todos lo saben) i Pablo Derqui (Los ojos de Julia) obren el repartiment d’aquesta ambiciosa producció de Nostromo Pictures (Buried, Palmeras en la nieve).

Com ja vam anunciar prèviament, la sessió estarà precedida per un curtmetratge fet des de la Catalunya Central i amb un èxit simplement espectacular. Night Breakers, del sabadellenc Gabriel Campoy i del manresà Guillem Lafoz, és una incontestable obra mestra del gènere. En només 18 minuts i un concentrat relat de supervivència i terror, Campoy i Lafoz demostren que tenen un talent digne de seguir les pases de Spielberg i Raimi. Avalen l’impuls del curt tres festivals gegants com Tribeca, SXSW i Sitges. Campoy i Lafoz presentaran en persona el seu brillant treball.