Premi INSERT - Clam Festival - Navarcles - Manresa

II Premi INSERT 2021
a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intelectual

AMPANS, amb col·laboració i en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM), convoca un premi per donar suport al talent, la creativitat i l’expressió artística en format audiovisual, de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament.

 

Les arts audiovisuals s’han convertit en una eina important de motivació i aprenentatge per a la inclusió activa de les persones amb discapacitat intel·lectual. Per donar impuls a aquesta realitat i fomentar la transmissió de valors i drets mitjançant el cinema, AMPANS convoca la segona edició d’aquest premi, que s’inclou en la programació oficial del Festival CLAM.

INSERT, el terme cinematogràfic que dona nom al premi, correspon a una toma realitzada durant el rodatge per destacar accions o detalls importants que podrien passar desapercebuts, i s’ha escollit pel paral·lelisme a l’hora de destacar el treball creatiu de les persones amb discapacitat intel·lectual, que sovint no rep l’atenció i el reconeixement que mereixen.

La col·laboració d’AMPANS amb el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya per a la creació d’aquest Premi, amb qui compartim els valors socials que l’han impulsat, es va iniciar l’any passat amb la primera edició que va comptar amb la participació d’una vintena de curtmetratges realitzats per diferents, fundacions i associacions que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i fan servir l’audiovisual com a eina d’aprenentatge, incentiu i estímul pedagògic. Els treballs presentats van oferir al públic la mirada d’aquestes persones que des de la seva pròpia realitat han emprat l’audiovisual per transmetre el seu missatge i el seu punt de vista sobre la societat que els envolta. El premi de la primera edició va ser pel curt “On és l’Ivan?” dirigit per Mireia Ros amb un grup de persones amb síndrome de Down que van rodar aquest treball en el marc del taller de cinema de la coordinadora Down de Catalunya.

El jurat encarregat de valorar el treball guanyador que rebrà un únic premi de 500 euros en metàl·lic i un trofeu, està format per professionals d’AMPANS i membres de l’organització del CLAM.