Premi INSERT - Clam Festival - Navarcles - Manresa

Premi INSERT
a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intelectual

Fins el 12 d'abril

AMPANS, amb col·laboració i en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM), convoca un premi per donar suport al talent, la creativitat i l’expressió artística en format audiovisual, de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament.


 

Les arts audiovisuals s’han convertit en una eina important de motivació i aprenentatge per a la inclusió activa de les persones amb discapacitat intel·lectual. Per donar impuls a aquesta realitat i fomentar la transmissió de valors i drets mitjançant el cinema, AMPANS ha fet la convocatòria d’aquest premi que s’inclourà en la programació oficial del Festival CLAM que tindrà lloc el proper mes de maig a Manresa i Navarcles.

INSERT, el terme cinematogràfic que dona nom al premi, correspon a una toma realitzada durant el rodatge per destacar accions o detalls importants que podrien passar desapercebuts, i s’ha escollit pel paral·lelisme a l’hora de destacar el treball creatiu de les persones amb discapacitat intel·lectual, que sovint no rep l’atenció i el reconeixement que mereix.

D’acord amb les bases, hi podran participar treballs a nivell individual o col·lectiu, en format de reportatge, curtmetratge o documental que no superin els 20 minuts de durada i un mínim del cinquanta per cent de l’equip de producció (tècnic i artístic) han de ser persones amb discapacitat intel·lectual. S’admetran treballs de tot l’estat en qualsevol de les seves llengües oficials i el jurat encarregat de valorar el treball guanyador que rebrà un únic premi de 500 euros en metàl·lic i un trofeu, estarà format per professionals d’AMPANS i membres de l’organització del CLAM.

La col·laboració d’AMPANS amb el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya per a la creació d’aquest Premi, es va iniciar l’any passat amb una sessió dins la programació oficial del certamen, en la que s’hi va exhibir una mostra de realitzacions audiovisuals fetes per diferents entitats de Catalunya que treballen en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i fan servir l’audiovisual com a eina d’aprenentatge, incentiu i estímul pedagògic. Aquest darrer curs AMPANS ha començat a formar persones dels seus centres i serveis en la producció audiovisual i ha endegat el projecte AmpansNews, un informatiu mensual que coordina el departament de comunicació de la Fundació, en el que hi participen noies i nois que formen part d’aquest iniciativa, fent l’enregistrament d’imatges, el muntatge, la redacció i la presentació del programa que es pot veure pel canal YouTube i les xarxes socials.