Parlem de cinema

Xerrada – col·loqui:
DE LA PASIÓ PEL CINEMA,  A LA ÓPERA PRIMA

Divendres, 4 de maig a les 19:00
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
Entrada lliure

 

Continuació de l’acte realitzat l’any passat , amb la presència de dos directors manresans que debatran sobre la necessària PASSIÓ en el treball del cineasta i que ens presentaran el seu darrer treball.

Condueix la xerrada,  el crític de Cinema Ruiz de Villalobos. Ells ens endinsaran en tots els secrets i experiències que ha estat fer el primer llargmetratge.

Aquests dos joves directors Manresans, premiats pels seus treballs en molts dels millors festivals  del món, van ser al Clam l’any passat per debatre sobre la passió cinematogràfica. Un any després, els tornem a tenir amb nosaltres, per presentar-nos i parlar de les seves òperes primes: El pacto (2018) i 7 raons per fugir (co-dirigit per Esteve Soler i David Torras).

MIGUEL FERNANDO RUIZ DE VILLALOBOS
Crític de cinema, divulgador de ràdio y periodista.

DAVID VICTORI
Guanyador mundial del festival de Youtube. Seleccionat per la revista Variety y Screen Daily com uns dels directors a seguir en els propers anys.

Escriptor de les pel·lícules espanyoles Hijo de caín (2013), i Segon origen (2015).
Director i guionista de curtmetratges premiats per tot el món, incloent Reacción (2008), La culpa (2010) i Cero (2015) produït per Ridley Scott i Michael Fassbinder .
A més de director de la sèrie de televisió per Antena 3 Pulsaciones (2017).

GERARD QUINTO
Director de cinema, ha fet els curtmetratges Ri (él) (2004), La màquina de Gerard, (2009), Estultícia (2011), Treballar el Ferro m’és plaent (2012) Documental i  co-dirigit el premiat curt Interior família (2014).

Amb la col·laboració de Educa tu mirada. Escuela de cine

Parlem de cinema
DONES DE CINE

Dissabte, 5 de maig, 18:00
NAVARCLES – LA CREUETA
Entrada lliure

 

El Clam inicia en aquesta edició un nou espai amb voluntat de continuïtat en les properes edicions, dedicat específicament a posar en valor i promoure el paper de les dones en tot el procés de creació de valor en el món del cinema. Una secció que vol ser un espai de reivindicació, diàleg i comunicació, per a dones que treballen en el sector del cinema i l’audiovisual al nostre país.

MODERARÀ LA TAULA, MIREIA INIESTA
Actriu i professora de cinema i gènere a l’escola Educa tu Mirada. Vicedelegada de Camira a Espanya i membre de CIMA.

GIOVANNA RIBES
Productora (The Long Night of Imagination; Un suave olor a canela ), directora (Profes, la buena educación; La familia (Dementia)) i guionista. Directora del Festival Internacional Dona i Cinema – Woman & Film y Presidenta de PAV .

NAUSICAA BONNÍN
Actriu de televisió, cinema i teatre. (Tres dies amb la família; El cuerpo; Una ombra al meu camí).

MONTSE MAJENCH
Vicepresidenta 1ª de  Dones Visuals. Ha estat directora de l’Acadèmia del Cinema Català (2011-2017), Cap d’activitats del CoNCA, Presidenta dels Premis FAD- Sebastià Gasch i Directora del Círcol Maldà, entre d’altres activitats.

MIREIA ROS 
Directora i actriu (El triunfo; La Moños; Barcelona, abans que el temps ho esborri)

Amb la col·laboració de l’Associació Dones Visuals i CIMA

Seminari (abreujat) cinema de l’INVISIBLE
(absència, presència i aparició)

Dissabte, 5 de maig a les 12:00
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
Entrada lliure

Inscripcions a info@clamfestival.org

 

Algunes mirades de directors de Cinema, han aconseguit representar el més abstracte e intangible que existeix com les emocions i els afectes. Uns altres, han captat la realitat que ens envolta, a través de la fotogènia cinematogràfica. Els primers han capturat allò invisible i els segons,  s’han fet invisibles al darrera de la càmera. Tots ells han fet servir el nostre imaginari i la nostra experiència de vida. El seminari ens apropa a les mirares d’aquests genis del cinema.

A càrrec de Javier Urrutia, filòsof, professor de cinema i divulgador cultural.