No events available!
No events available in activitats-paralleles category!
No events available!

METGES SENSE FRONTERES

DIVENDRES, 28 D’ABRIL, A LES 19:00 SALA D’ACTES DE LA FUB, MANRESA

Presentació d’aquesta organització d’acció medico-humanitària que assisteix a persones amenaçades per conflictes armats, violència, epidèmies o malalties oblidades, desastres naturals i exclusió de la atenció mèdica, a càrrec de Mercè Rocaspana.

Mercè Rocaspana es va incorporar al grup de treballadors humanitaris de Metges Sense Fronteres al juliol de 2001 com a infermera. Setze anys d’experiència l’han portat a viatjar com a coordinadora de projectes a països com Angola, la República Democràtica del Congo, Sudan, Sud Sudan, Síria. Ha treballat en projectes relacionat amb nutrició, desastres naturals, emergències, contextos de violència, amb desplaçats i refugiats. De moment, treballa com a Operations Health Advisor per a Mali, Níger i Guinea Bissau.

www.msf.es

TAULA RODONA: Noves vies de distribució i exhibició del cinema

Trobades professionals

DISSABTE, 29 D’ABRIL A LES 12:00 / ESPAI LA PLANA DE L’OM, MANRESA

Com està afectant la digitalització del cinema les formes de distribució, exhibició i consum? Cap on poden evolucionar? Quin impacte està tenint en el sector?

Amb la participació de:
• Joan Sala Mozos. Editor Manager de Filmin i, fins 2010, programador de l’Atlántida Film Festival.
• Aurora Depares. Empresaria de VideoInstan, videoclub de referència a Barcelona.
• Albert Triviño. Coordinador i programador del Cinema Zumzeig  i Yonay Boix, responsable de premsa i programació.
• Joan González. Director del festivals DOCS Barcelona i Paral·lel 40.
• Jordi Gonzàlez. Gerent del Bages Centre i tècnic en cinema digital.
• Moderador: Jordi Bordas, crític de cinema.

DIARIO VICE

DILLUNS, 1 DE MAIG A LES 19:00 ESPAI LA PLANA DE L’OM, MANRESA

Presentació d’un reportatge elaborat pel programa de Movistar+ Diario Vice sobre el problema de l’ablació. Amb la presencia dels periodistes Dani Campos i Alba Carreras i del doctor Pere Barri.

Daniel Campos és periodista, presentador i reporter de Diario Vice, a Movistar Plus.

El 2007 la Fundació Dexeus va posar en marxa un programa de reconstrucció de clítoris gratuït. El Doctor Barri va ser el primer metge a Espanya en realitzar aquest tipus d’intervencions. Ell coneix molt bé la realitat dels seus pacients, ja que des que des de l’any 2003 viatja freqüentment a l’Àfrica per fer cirurgia humanitària

També ens acompanyarà l’Alba Carreres, periodista i publicista i ara mateix és host a Diario VICE de Movistar Plus. Ha participat en diversos programes de TV (Xiringuito de Jugones o Arucitys) i ràdios (FlaixBac, 40 Principals o EuropaFM).

www.vice.com

ALTHAIA

DIMARTS, 2 DE MAIG A LES 19:00 ESPAI LA PLANA DE L’OM, MANRESA

Presentació del projecte de cooperació internacional que es du a terme a un hospital africà a més de promoure noves iniciatives i campanyes.

A finals de 2013, Fundació Althaia de Manresa inicia un projecte de cooperació amb l’Hospital Saint Jean de Dieu de Thiès (Senegal). L’objectiu és millorar el coneixement mutu, desenvolupar, enfortir i optimitzar els recursos humans i tècnics del centre senegalès i afavorir una millor especialització mèdica.

A càrrec de la Dra. Dolors Rosinés, Metge Traumatòleg, Cap clínic responsable de Trauma del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia d’Althaia, membre del Comitè de Cooperació internacional d’Althaia i professor associat de la UIC.

www.althaia.cat

FESTIVAL INCLÚS

DIVENDRES, 5 DE MAIG A LES 19:00 ESPAI LA PLANA L’OM, MANRESA

Presentació del festival i taller “Sentim el cinema”, un taller experimental que pretén, que l’espectador pugui viure una experiència sensorial i es pugui posar en la pell d’una persona amb diversitat funcional quan va a una sala de cinema. Per això, es projectarà un curtmetratge sense imatge però amb audiodescripció amb l’objectiu de percebre la pel·lícula a través de l’oïda; un segon curtmetratge amb audiodescripció en el qual els participants utilitzen unes ulleres que els permetran sentir una deficiència visual parcial; i un tercer que serà projectat sense so, amb subtitulació per a sords. Després de la projecció de cada curtmetratge, es farà un col·loqui sobre les sensacions viscudes, conjuntament amb els autors dels curtmetratges, per a, posteriorment, veure la pel·lícula amb tots els sentits.

www.inclus.cat

COL·LOQUI: LA PASSIÓ. Aquest intangible que trenca totes les barreres al món de la realització.

DISSABTE, 6 DE MAIG A LES 12:00 / ESPAI LA PLANA DE L’OM, MANRESA

Amb la participació de:

• David Victori. Director de cinema i guionista. Guanyador del concurs Youtube’s Film Festival, fet que li va permetre fer la primera sèrie original de Youtube, Zero, produïda per Ridley Scott. Director dels curtmetratges Reacció i La Culpa, amb diversos premis.
• Gerard Quinto. Codirector del curtmetratge Interior Família.Crític de cinema a La Vanguardia i autor de nombrosos estudis i llibres.
• Juanjo Giménez. Director i productor especialitzat en curtmetratges, Palma d’Or 2016 i Nominació a l’Òscar al millor curtmetratge 2017 pel seu film Timecode (via Skype).
• Moderador: Miguel-Fernando Ruiz de Villalobos, crític de cinema.

Homenatge a Joan Soler

DISSABTE, 6 DE MAIG A LES 19:00 / ESPAI LA PLANA DE L’OM, MANRESA

Taula rodona: L’OBRA D’EN JOAN SOLER I EL DOCUMENTAL DE VALOR SOCIAL

Ponents: • JOAN GONZÁLEZ. Fundador i director de la productora paral·lel 40. • CARLES MUÑOZ GOMEZ-QUINTERO. Director de cinema pel CECC, càmera i muntador de la majoria de treballs d’en Joan Soler amb la productora Cinefilms. •  ENRIC ROCA. Cineasta independent i membre de Cineclub Manresa. • JESÚS FERNÁNDEZ. Coordinador del CLAM. • Moderador: JOAN BARBÉ. Guionista i periodista.Organitzat conjuntament per membres del seu entorn familiar, Associació FECINEMA, Cineclub Manresa i CLAM.