Activitats OFF

Debat-vermut:
VIATGE AL PUNT ZERO DE LA TECNOLOGIA

DISSABTE, 28 d’abril A LES 12:00.
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
Entrada lliure

Presentació d’un reportatge de Gemma Parellada, amb la col·laboració de Justícia i Pau, sobre la campanya #ConflictMinerals. Es tracta d’una campanya de Justícia i Pau per donar a conèixer la relació que hi ha entre els productes tecnològics i els conflictes armats i violacions de drets humans als països on s’extreuen els minerals necessaris per a la seva fabricació. Aquest treball periodístic ha estat guanyador del I Premi
DevReporter.

Amb la participació de:
Gemma Parellada, reportera a l’Àfrica subsahariana, on porta una dècada recorrent, escrivint i vivint al continent. El seu treball s’ha emès i publicat en diversos mitjans internacionals i porta la corresponsalia de diversos mitjans espanyols.
Carme Altayó, és membre de Justícia i Pau Catalunya

Activitat organitzada pel Consell de Solidaritat de Manresa

Conferència:
DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I DRETS HUMANS: L’ADVOCACIA CATALANA AL SEU SERVEI

Dimecres, 2 de maig a les 19:00
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
Entrada lliure

Taula rodona organitzada pel Col·legi d’Advocats de Manresa on diversos professionals parlaran de les problemàtiques legals que afecten a les persones discapacitades intelectualment i a les seves famílies i la forma com es poden resoldre.

Organitza: Col·legi d’Advocats de Manresa

ACTIVITATS DE LES BIBLIOTEQUES

Com cada any, les biblioteques properes a l’àmbit territorial del CLAM organitzen algunes activitats que es relacionen amb la temàtica proposada pel festival.
Biblioteca Sant Valentí de Navarcles. Dimarts 24 d’abril a les 20:00h.

Tertúlia: Parlem de Llibres. “Enxarxats”, de Carme Torras. Tertúlia al voltant de la novel·la Enxarxats, de Carme Torras, que s’endinsa en el món d’internet. L’autora planteja una història inquietant sobre les possibilitats d’internet i sobre les responsabilitats i implicacions que comporta la nostra constant relació dins la xarxa.
Dimecres 25 d’abril a les 20:00h.

Biblioteca Sant Valentí de Navarcles. A partir del 24 d’abril.

Mostra bibliogràfica
Mostra de llibres relacionats amb la temàtica del CLAM d’enguany: La revolució tecnològica i el bé comú. Biblioteca Sant Valentí de Navarcles.

Biblioteca Sant Valentí de Navarcles. Dimecres, 25 d’abril a les 20:00h.

Tertúlia: Entrelínies, club de lectura jove
“Un món feliç”, d’Aldous Huxley. Tertúlia al voltant del clàssic d’Aldous Huxley, una distopia, un retrat d’una societat futura. La ciència-ficció, una vegada més, s’avança per donar-nos un toc d’alerta.

Biblioteca Ateneu les Bases de Manresa. Del 26 d’abril al 6 de maig

Instal·lació sobre la “Revolució tecnològica i bé comú”

Biblioteca Ateneu les Bases de Manresa. Dijous 3 de maig a les 19:00 h.

Club de lectura de novel·la
Comentarem el llibre Codi genètic amb la presència de l’autora Amàlia Lafuente. Coordinat per: Toni Dorado, Conxa Moncunill, Eulàlia Ribas i Marta Gonzalez. (“Temps de … Química”).

Biblioteca del Casino de Manresa

Guia de lectura: Revolució tecnològica i bé comú
Una tria de contes i novel·les que tracten, des de diversos punt de vista, l’evolució científica i els seus efectes en la societat.