ACTIVITATS paral·leles

Taula rodona:
LA REVOLUCIÓ TECNOLÒGICA I EL BÉ COMÚ

Divendres, 27 d’abril a les 19:00
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
Entrada lliure

CONDUCTORA DE L’ACTE,
Irma Rognoni
Advocada. Especialista en resolució de conflictes i família. Cap de l’equip promotor de Nacions Unides del nou concepte de família.

 

Una taula de debat entorn de la temàtica proposada enguany pel festival, amb la presència de visions que, sense ser necessàriament oposades, poden oferir contrastos i matisos en relació a les transformacions socials que ja està comportant l’aplicació dels avenços científics i tecnològics en tots els àmbits de la nostra vida.

OCTAVI FULLAT
Sacerdot escolapi i filòsof català. Ha publicat nombrosos articles i llibres, centrats generalment en la filosofia de l’educació. Guardonat amb la Creu de Sant Jordi.

MARTÍ OLIVELLA
Activista social, va ser un dels fundadors del moviment per la pau a Catalunya. Ferm defensor d’una reforma monetària orientada a un sistema monetari digital i transparent, i que també contempli el control social del crèdit.

XAVIER OBRADORS
Físic manresà, director de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona adscrit al CSIC. Ha estat expert i coordinador en més de 30 projectes nacionals i europeus en preparació, caracterització i aplicacions de materials funcionals, magnètics i superconductors, i també en l’aplicació de la nanotecnologia.

XAVIER CONESA
Informàtic i psicòleg, Client services Director en VISYON, empresa tecnològica catalana molt implicada en el desenvolupament de projectes tecnològics aplicats a projectes socials.

Pel·lícula musicada en directe:
E.N.T.E. (Diego Melogno)
+ Músic: JAIME L. PANTALEÓN

Dissabte, 28 d’abril a les 19:30
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
PREU ESPECIAL: 3 EUROS

 

Jaime L. Pantaleón presenta el seu nou projecte d’electrònica anomenat E.N.T.E. L’àlbum ha estat enregistrat en directe musicant la pel·lícula amb el mateix nom, del director Diego Melogno. El film cavalca entre allò experimental, la sèrie B i el vídeo art i és una al·legoria sobre l’alienació humana dins el ciment de la societat.

Experiència VR:
VISYON PRESENTA EL CURTMETRATGE CORNERSTONE VR

Demo de la tecnologia Telepport de Visyon
Del 26 d’abril al 1 de maig
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
Del 4 al 6 de maig
NAVARCLES – LA CREUETA

La catalana Visyon presentarà en aquesta edició del CLAM la primera plataforma de comunicació immersiva en temps real, denominada Telepport. Es basa en una tecnologia que permet als usuaris, gràcies a unes ulleres de realitat virtual, moure’s en un entorn generat per una càmera que registra un vídeo streaming en 360º en temps real i amb bidireccionals sonors. El projecte s’està aplicant a àmbits socials i educatius i és una mostra de com la tecnologia pot transformar el món audiovisual en un futur molt proper.