El documental francès “Exil-sur-scène”i el curtmetratge “La invitación” guanyen la 14a edició del Festival CLAM

Un altre de les triomfadores ha estat  “Apricot groves” (premi especial del  jurat i premi del públic)  en la categoria de llargmetratges.  “Sheroes” (premi especial del jurat) i “Sin preguntas” (premi del públic), en la categoria de curtmetratges, han completat el palmarès d’aquesta edició.  

 

Navarcles, 7 de maig de 2017.- El documental francès Exil-sur-scène, dirigit per Marina Paugam i Jen Michel Rodrigo, i el curtmetratge La invitación-Sleepower, de la barcelonina Laura Casares, han estat els dos grans guanyadors de la secció oficial del 14è Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya que s’ha clausurat aquest tarda a l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.

Un altre de les triomfadores d’aquesta edició ha estat  Apricot groves, un llargmetratge armenidirigit per Pouria Heidary, que ha aconseguit el premi especial del jurat i el premi del públic. En l’apartat de curtmetratges,  Sheroes, de producció índia i dirigit per Carlos Caro Martín, ha rebut  el premi especial del jurat i  Sin preguntas, dirigit per José Andrés López de la Rica, ha estat el més votat pel públic.

El documental guardonat Exil-sur-scène mostra la història del Teatre Aleph que va fer el seu debut als camps de concentració de Pinochet (Xile) i, posteriorment, el seu director Oscar Castro, exiliat a París, construeix un nou teatre amb la participació d’actors procedents de la immigració. És una història de teatre de la felicitat on s’oscil·la entre rialles i llàgrimes.

El curtmetratge “La invitación-Sleepower” relata el compromís d’una nena que ha de convidar a dormir a casa seva unes companyes de l’escola.

La gala de clausura tanca una reeixida edició del CLAM

La cerimònia de clausura ha estat presentada per Pep Garcia, dirigida  per l’actor manresà Enric Llort, i ha comptat amb l’actuació del Ballet Jove de Navarcles, dirigit per Loli Rubio, així com el grup White Heaven (Laia Pujol i Anna Serra).

Els premis han estat lliurats  pels cineastes catalans David Victori i Judith Colell i el director del CLAM, Serafí Vallecillos. En representació del llargmetratge guanyador ha recollit el premi el crític de cinema Manel Quinto.

Tant David Victori com Judith Colell han agraït la invitació a la gala de clausura i han posat en valor el treball de festivals amb temàtica social i de compromís amb els drets humans.

El discurs de cloenda ha anat a càrrec del director del CLAM, qui ha ha felicitat els guanyadors i ha agraït totes les persones i entitats que han possible “un any especial per al CLAM” amb la inclusió de noves seus. “Som conscients que el que  hem iniciat comporta una major responsabilitat i que a partir d’ara se’ns valorarà amb un major grau  d’exigència”.

Després d’enumerar tots els actes celebrats durant aquesta edició, Vallecillos ha dit que enguany ha estat una programació que ha suposat  “un salt endavant enorme”, el director del Festival ha ressaltat també que “la nostra vocació continua sent la mateixa que és transmetre i promoure els valors humans a través del llenguatge cinematogràfic. Volem contribuir i fomentar el gust pel bon cinema i generar nous públics en els nostres pobles i ciutats”. 

Serafi Vallecillos ha finalitzat el seu discurs afirmant que “a partir de demà comencem a treballar en la quinzena edició del CLAM i amb l’objectiu de sempre que és  seguir aportant el nostre granet de sorra en la construcción d’un país més solidari i més culte”.

Per posar punt i  final al festival s’ha projectat la darrera pel·lícula “Su mejor história”.

Palmarès de la 14a edició del Festival Clam

Concurs de llargmetratges

          Premi del jurat: Exil-sur scène”, dirigit per Maurina Paugam i Jen Michel Rodrigo. França
          Premi especial del jurat: “Apricot Groves”, dirigit per Pouria Heidary. Armènia
          Premi especial del públic: “Apricot Groves”,  dirigit per Pouria Heidary. Armènia

Concurs de curtmetratges
          Premi del jurat: “La invitación“, Susana Casares. Espanya
          Premi especial del jurat: “Sheroes”. Carlos Caro Martín. (Espanya)
          Premi especial del públic: “Sin preguntas”, José Andrés López de la Rica.

Recent Posts