El festival Clam rep 187 pel·lícules per a les seccions oficials a concurs

148 curts i 39 llargs, procedents de 40 països d’arreu del món, optaran als premis de la 14a edició del certamen. Totes les pel·lícules seleccionades seran estrenes absolutes que s’exhibiran per primera vegada a Catalunya.

El Festival de Cinema Social de Catalunya (CLAM) ha rebut en la seva catorzena edició 187 obres per a la seccions  oficials a concurs, de les quals 148 són curtmetratges i 39 llargmetratges, procedents de 40 països del món.  Espanya (82 obres), Brasil (11 obres) Argentina (10 obres) Estats Units (9 obres), Itàlia i França ( 8 obres) són els sis països que han presentat més pel·lícules. Per continents, la distribució ha estat la següent: Europa (64%), Amèrica (23%) i Àsia (11%) són les tres àrees geogràfiques que han aportat més obres.

Aquest important nombre de pel·lícules rebudes confirma l’interès que el festival desperta arreu del món com a plataforma de difusió d’una cinematografia compromesa. Ho facilita la gestió de les inscripcions a través de quatre plataformes online: Festhome , Uptofest, Clickforfestivals i Filmfreeway.

Les bases de participació de l’edició d’enguany per a les seccions oficials a concurs –llargs (4a edició) i curts (14a edició)- estableixen que només poden participar les produccions cinematogràfiques produïdes entre els anys 2015 i 2016 i que no hagin estat estrenades comercialment a l’estat espanyol, ja sigui en sales d’exhibició, en DVD, vídeo o a televisió.

En el concurs de llargmetratges, a més a més, aquests no poden haver estat estrenats anteriorment a cap festival o mostra cinematogràfica de Catalunya. Per tant, les pel·lícules a concurs al CLAM seran estrenes absolutes que s’exhibiran a les seus del festival.

Tant en el concurs de curts com el de llargs hi haurà tres premis: primer premi, premi especial del jurat i el premi del públic, tots ells sense dotació econòmica.  Entre la totalitat dels curts i llargs rebuts, en aquests moments, l’organització i l’equip tècnic està treballant de valent per seleccionar les obres finalistes que formaran part de la programació del festival i que n’optaran als premis.
El festival se celebrarà del 27 d’abril al 7 de maig a Navarcles, Manresa i Navàs i preveu, com sempre i a banda de l’oferta cinematogràfica, el lliurament del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat i un munt d’activitats que enguany tindran el tema “Herois de la Salut” com a eix de revindicació, reflexió i compromís social.

Recent Posts