Els Dibuixants sense fronteres se sumen al festival Clam per reflexionar sobre la llibertat

dsf001Els dibuixants Kap i el Elchicotriste han creat quatre vinyetes concebudes especialment per  a la tretzena edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles que se celebrarà del 28 d’abril al 8 de maig.

En un marc de col·laboració amb el Festival Solidari de Cinema Navarcles (Clam), el dibuixants i il·lustradors Kap (Jaume Capdevila) i Elchicotriste (Manuel Villalba Sánchez),  han aportat el seu talent i la seva destresa amb el llapis al servei de la reflexió sobre la temàtica que, en aquesta tretzena edició, planteja el Clam:  “Llibertat, lluita permanent”. Les quatre vinyetes dedicades es podran veure a l’Auditori Agustí Soler i Mas durant la celebració del festival.

Aquesta iniciativa va néixer l’any passat de la voluntat que sempre ha tingut el CLAM d’incorporar diferents formats i disciplines artístiques que se sumin a l’oferta cinematogràfica, al lliurament del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat i d’altres d’activitats que tenen el compromís social com a eix de reivindicació i reflexió.

L’any passat va ser dibuixant i il·lustrador santfruitosenc Galdric Sala, qui va aportar vinyetes de la reflexió sobre la Fraternitat (temàtica del 2015) i aquest any són Kap i el Chicotriste, amb àmplia experiència en el món del dibuix i amb publicacions amb els principals diaris i revistes del món.

Ambdós formen part de Dibuixants sense fronteres -una entitat sense ànim de lucre que aplega grafistes, dibuixants, ninotaires, caricaturistes i artistes gràfics en projectes de cooperació i ajuda al desenvolupament-  els quals aportaran el seu gra de sorra amb el Festival.

Els mateixos es presenten:

  • Kap
    Bon dia i bon sol. Signo els ninots com a Kap, utilitzo el pseudònim de Jaume Capdevila per anar pel carrer i @kapdigital per fer el pardal a twitter. Dibuixo a La Vanguardia, Mundo Deportivo i altres publicacions d’aquí, com El Triangle, Regió 7 o El Web Negre i d’allà, com Siné Mensuel o Courrier International. Els meus gargots també han embrutat pàgines de publicacions com Le Monde, Eulenspiegen, Stern, The New York Times, o Los Angeles Times. A més, he escrit alguns llibrots sobre la història de la premsa satírica que és una cosa que m’apassiona, gairebé tant com la truita de patates. President de Dibuixants sense fronteres, membre de Cartooning for Peace i Sketches for Freedom (que són organitzacions internacionals de dibuixants satírics), així com del Col·legi de Periodistes de Catalunya i formo part del consell de direcció del Instituto Quevedo del Humor de la Universitat d’Alcalà de Henares. Especialista en truites de patates.

 

  • Elchicotriste
    Em dic Miguel Villalba Sánchez, tot i que els nens de diferents països em van batejar com “Elchicotriste”, vés a saber per què! Dibuixo des que tinc ús de raó, i tot i que vaig estudiar psicologia a la UAB, els llapissos sempre m’han acompanyat, també a viure en diferents països com a voluntari d’una ONG: Itàlia, Irlanda, Polònia, França, Anglaterra o l’ex-Iugoslàvia durant la guerra, on tapava els forats de les tendes dels camps de refugiats amb plastidecors. Començo a dibuixar professionalment com a becari de l’ACPC en 2004 i d’allà fins avui, passant per diaris com Tottarragona.cat, Notícies Tarragona, El web negre, Il Tempo (Itàlia), Cartoon Movement (Holanda) Le Monde, Ouest France, Siné Mensuel (França), etc. Sóc membre de l’associació internacional de dibuixants Cartooning for Peace, ambaixador de United Sketches for freedom, co-fundador de Dibuixants sense fronteres, coordinador de la Setmana del còmic de Tarragona i addicte als espaguetis a la Carbonara.
Recent Posts